23
jun

STUDIO TEXTIELFESTIVAL IN DE IN DE RACE VOOR GOUDEN C

Cultuurparticipatieprijs in teken van veerkracht 

Studio Textielfestival van STIDOC is één van de vijf genomineerden voor de Gouden C 2020. Met  de Gouden C zet het Fonds voor Cultuurparticipatie jaarlijks één van de vele ondersteunde  projecten op het gebied van cultuurparticipatie en cultuureducatie in de schijnwerpers. Door de  coronapandemie is dit jaar een bijzondere editie. Het Fonds laat met deze Gouden C zien hoe  veerkrachtig en creatief gewerkt is door de projecten in deze moeilijke tijd. Een driekoppige jury bepaalt de winnaar. Op 7 juli weten we of ze de Gouden C in ontvangst mogen nemen. 

Nienke Smit, voorzitter STIDOC: “Genomineerd worden voor de gouden C heeft ons veel energie  gegeven. Door de lockdown werden we gedwongen het traditionele verenigingsleven en het  textielfestival een digitale draai te geven. Dit keer geen fysiek Textielfestival in Leiden met  tienduizenden bezoekers maar een digitaal platform ‘Studio Textielfestival’ waar kunst, ambacht en  experiment visueel tot leven komen. Zo kunnen we nog meer mensen bereiken en hen de tools en de  community bieden om mee te doen.” 

De Gouden C 
Elk jaar geeft het Fonds de Gouden C aan een project dat extra aandacht verdient. Het afgelopen jaar  was, vanwege corona, een bijzonder jaar voor alle projecten. Dit heeft grote invloed gehad op het al  dan niet kunnen uitvoeren van plannen. Daarom ligt de nadruk dit keer niet op ‘een project dat je  mee moet maken’ maar ‘een project dat zocht naar mogelijkheden’ in deze moeilijke tijd. Het Fonds  laat met deze Gouden C zien hoe veerkrachtig en creatief gewerkt is. 

Voor de prijs komen alle in 2020 door het Fonds gesubsidieerde projecten in aanmerking. De shortlist  van vijf projecten is samengesteld door medewerkers van het Fonds. De winnaar wordt bepaald door  een deskundige jury: Khalid Boutachekourt – voorzitter Raad van Toezicht Fonds voor  Cultuurparticipatie, Mick Janssen – matchmaker Middelburg/Vlissingen, cultureel verbinder en  Sharina Gumbs – initiator van het project Re-fill your cup with authenticity: winnaar Gouden C 2019.  Zij beoordelen de projecten op veerkracht, innovatie en inspiratie. De winnaar ontvangt een Gouden  C speldje, een cheque ter waarde van € 1000,- en een juryrapport.  

De andere 4 genomineerden voor de Gouden C 2020 
Shared History of the World van First Noble , Alive en Kicking! van Stichting Rainbow, IBE Winter  Studio van The Notorious IBE en Taartrovers Film Festival van Stichting Taartrovers Festival. 

Fonds voor Cultuurparticipatie  
Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur. Onder het motto ‘Cultuur. Jij  maakt het’ wil het Fonds de komende jaren bijdragen aan meer diversiteit en zo aan een gelijk  speelveld voor iedereen om mee te doen en zich verder te ontwikkelen. Zowel binnen school als in  de vrije tijd.  

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...