Groningen, Friesland, Drenthe

Regioagenda

2024

2 februari planten vilten
22 maart Origami vilten
24 mei abstract 3D
22 september geïnspireerd door Picasso
8 november onderwerp volgt nog

 

 

Regiocoördinatoren: Annelies Eikelenboom en Sandrina Schaafsma.
E-mail: kontaktregionoord@gmail.com

Facebookpagina
Er is een besloten Facebook-pagina voor de leden van Regio Noord.

Regioactiviteiten
Op diverse locaties maar vaak in Kunstcentrum K38, Roden

10/11 Glas in Lood.

Deze dag werden er werken gemaakt die een glas in lood effect of sfeer geven. Een van de leden heeft haar voorbeelden van glas in lood meegenomen en hierover uitleg gegeven, waarna ieder is gaan werken aan een werkstuk in dit thema. Divers, met ieder een eigen touch, was dit weer een fijne regiodag.

Nieuws

30/9 Leporello. Heerlijk, wat gaf dit onderwerp weer veel mogelijkheden. Na een uitleg en voorbeelden is ieder op eigen wijze aan de slag gegaan om leporello’s te maken. Dat kon pas na eerst een ontwerp te hebben gemaakt met papier.
 
12/5 Na een uitleg en voorbeelden heeft ieder van een ronde mal een werkstuk gemaakt tot een bol of iets anders. Ook dit keer weer veel verschillende resultaten!
 
18/3 vacht/schapen  Dit keer kregen we informatie over schapen & wol. Vervolgens hebben we ieder verschillende plukken vacht verwerkt in viltwerk.
 
3/2/23 Het thema bogolan was gekozen n.a.v. de landelijke dag. Het combineren van kleine voorvilt stukken met een zelf gekozen vorm gaf een waanzinnig leuk effect. 
 
Gezicht: 20/1/23 Deze regiodag zijn er, na een filmpje met allerlei soorten gezichten en technieken, gezichten naar keus gemaakt door alle deelnemers. Zowel in het platte vlak als in 3D. Door middel van prikken, een combi van nat- en prikvilten en alleen natvilten. Met fijne of grovere gekleurde wol en natuurwol. En de resultaten: gaaf!!
1 oktober 2022

Op deze regiodag met thema fluts hebben leden de leukste grappigste en zachtste vilten mutsen (of baret) gemaakt na informatie en voorbeelden van mutsen. Ieder bedacht z’n eigen vorm/kleur etc.

18 juni 2022

In het thema vilten met vlechten en weven zijn deze dag er heel diverse en verrassende werken gemaakt, zowel in 2D als in 3D.

Regiodag  14 mei

Anders dan anders werd de dag ingeleid met inspiratie voor het thema POP-UP en bedacht ieder iets in dit thema. Als basis kon ieder kiezen uit twee lappen naaldvilt van 50×50 cm, lontwol en stukjes zijde. De (ongelooflijk mooie) eindresultaten van alle deelnemers zijn te bewonderen geweest op TFW TextielFestival de Weerribben!

 

Regiodag 25 maart 2022

Deze vrijdagmiddag zijn er handpoppen gemaakt
Een compleet andere techniek en werkwijze dit keer. Na een duidelijke uitleg van Annelies hoe je om een mal kunt vilten (met een extra stuk mal daar weer op voor de mond) kon er gekozen worden voor een eigen ontwerp of de voorbeeld mal. De basis was dit keer wol in vlies. 

Regiodag 10 september

Op deze regiodag is er samen één  paneel gemaakt in thema koralen. Dit is samen met de 6 andere panelen (met koralen van leden) tentoongesteld tijdens het jubileumweekend en daarna bij Hawar en het TextielFestival de Weerribben.

 

Circa 8x per jaar ontvangen de regioleden van Groningen, Friesland en Drenthe een nieuwsbrief.

Hierin staan regiodagen vermeld maar ook bv. exposities, een techniek, ingezonden werk, een challenge, nieuws op viltgebied.

In corona-tijd vervingen challenges de regio-groepsactiviteiten. Hier konden leden thuis aan meedoen. Er zijn diverse challenges geweest:
– werken met kleuren geel, groen, blauw, paars en rood;
– een ‘uit je bol’ challenge;
– de 4 landelijke challenges: kleuren mengen, gemengde kleuren verwerken, een windlicht met lamellen, een tas.

Hieronder enkele foto’s van de challenges:

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...