Noord-Holland, Flevoland

Regioagenda

Datum: 14 mei 2022
Thema: Keien vilten met Rianne Vermeulen
Locatie: Atelier FiberFusing, Nes aan de Amstel

Datum: 18 juni 2022
Thema: Regiodag Ketting vilten met Lydie Warmerdam
Locatie: Zorgboerderij in ‘t Zand

Datum: 15 oktober 2022
Thema: Regiodag vissen vilten met Jolanda Smit
Locatie: 

Datum: 5 november 2022
Thema: Mini Workshop dag bij Zijdar
Locatie: Heemskerk

 
Regiocoördinatoren: Mathilde Pielkenrood en Willeke Paauwe
E-mail: noho.regiovilt@gmail.com
​Facebook: Vilt Kontakt Groep Noord-Holland en Flevoland

Regiodag bij Zijdar in Heemskerk, zaterdag 2 april 2022

Één keer per jaar organiseert het team van Zijdar in Heemskerk voor ons een regiodag en dit keer gingen we werken met warme was op een natuurlijke basis. Je kon kiezen uit de ochtend of een middag en maximaal 12 personen per keer. Dat betekende dat we alle aandacht kregen van de docent, Alisa Matstumoto die ons eerst informeerde over de techniek en daarna konden we zelf aan de slag. Veel mensen kende de techniek van het batikken nog van vroeger, maar met deze nieuwe techniek is het een stuk makkelijker geworden en heel belangrijk: milieu vriendelijker. Een zeer geslaagde en leerzame ochtend/middag met veel dank voor het team van Zijdar die dit perfect georganiseerd hebben.

Duiven vilten voor Oekraïne

Zaterdag 5 maart hebben een paar leden van Noord-Holland en Flevoland samen duiven gevilt. Dit na een oproep van de VKG en een filmpje.
Misschien is het een idee om ook een paar duiven te gaan vilten en te delen met ons en/of eventueel voor je raam te hangen.

Dit is de link naar het filmpje met dank aan Lydie Warmerdam voor de beschrijving: 

Vilt Veelzijdig 2021

27 en 28 november hebben we weer kunnen genieten van de – om de 2 jaar georganiseerde- expositie “VILT VEELZIJDIG”. Willeke Paauwe is de stimulerende organisator van dit gebeuren met in haar kielzog enthousiaste vrijwilligers van Regio NHolland en Flevoland. Het werden druk bezochte dagen. De teller gaf als eindstand 156 bezoekers en allemaal waren ze even enthousiast over de hele tentoonstelling. Er was zo veel te zien en te bewonderen, met recht “veelzijdig”. Ik blijf mezelf ook steeds verbazen over de diverse gebruikte technieken en ontwerpen die kunstenaars en hobbyisten laten zien. Vernieuwende vormen en materialen, verrassende kleding, beelden, ornamenten en wandkleden, het was een feest voor het oog! Voor wie deze keer niet kon komen; Willeke organiseert over 2 jaar weer een expositie met dit thema! Hierbij nog een impressie van Vilt Veelzijdig, geniet ervan!

Regiodag 23 oktober

Zaterdag 23 oktober hadden een regiodag van Noord Holland en Flevoland in Nigtevecht. Een pracht locatie in Het Dorpshuis van Nigtevecht met voldoende ruimte om afstand te houden. Deze dag was Marije Kooi onze docent en het thema was “ een glitter en glamour ketting”.

Marije Kooi is opgegroeid in een weefatelier tussen de wolletjes. In 2007 ben ik begonnen met vilten. Als viltster is het vilten voor mij meer dan een techniek. Toen ik het vilten ontdekte, wilde ik eerst alles uitdenken. De vorm, de wol, het krimpproces. En daarna de techniek beheerst perfect uitvoeren. Nu kan ik zeggen dat mijn viltwerk een expressie is. Een beeld als een verlengstuk van mij. Ik wil spelen met de wol. Mij laten leiden door het proces. Ik kan een hoedje maken, een sjaal of een tas… Maar als ik er een thema aan kan koppelen of een betekenisvolle stof erin kan verwerken, dan word ik er blij van. Als ik aan het vilten ben, kom ik thuis. Krijg ik inspiratie en energie. Als docent wil ik dit graag delen. 

Marije leerde ons om 2 koordjes te maken van elk 2 gram wol per stuk en een (knop)sluiting van 1 gram! Voor de ketting was 8 gram nodig en een paar stukjes vilt wat al gevild was. Daar kwamen wij dan aan met tassen vol wol!! Marije legde ons stap voor stap uit hoe we de ketting konden maken. Het was verrassend wat je met een paar gram wol kan maken. Zelfs de ervaren vilters waren verbaasd over de techniek die Marije hier voor gebruikte! Dankzij het geduld van Marije ging iedereen aan het eind van de dag tevreden met een ketting naar huis en konden we zeggen dat het een zeer geslaagde dag was.

Marije dank je wel voor deze geslaagde en vooral leerzame dag. Kijk voor meer info en workshops op de website van Marije. www.feltfeelings.nl.

Hieronder een fotoimpressie van de dag en het eindresultaat.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...