Je werk fotograferen

We hebben een aantal tips om je fotomateriaal te verbeteren.

Stuur je fotomateriaal alsjeblieft in als jpg, pdf, tiff, png of photoshop bestand. Geen fotos inbedded in een tekst document of PowerPoint.

Instellen camera

Hoe groter het MB hoe meer pixels een foto heeft. Pixels zijn de gekleurde puntjes op een foto. Deze puntjes worden aangeduid met  ‘dots per inch’. Een foto van boven de 300 dpi geeft een goed resultaat. Stel je camera hierop in of op 3MB.

De meeste camera’s hebben allerlei programmaatjes om je foto goed in te stellen. Probeer eerst uit wat de beste instelling is voor jouw werkstuk. Een goede mobiele telefoon levert meestal ook prima beeldmateriaal.

Vilt is lastig scherpstellen: zoom in op je display om de scherpte te checken.

Licht

Licht is heel belangrijk, liefst daglicht. Vermijd te fel (zon) licht.

Let op schaduwpartijen.

Vermijd flitsen. Menige foto wordt verstoord doordat het flitslicht zichtbaar is.

Achtergrond

Let op dat achtergrond – indien zichtbaar – matcht met je werkstuk. Dus geen open deur, ramen met gordijnen, stopcontact of rommel in beeld. Zoek een rustige achtergrond, liefst egaal zodat niets afleidt van je werkstuk.

Leg je werk eens op een groot vel wit papier of een witte lap stof voor een rustige achtergrond. Je kunt ook een kleur nemen die bij je werk past, denk ook eens aan behang.

Wees creatief! Kies eens een totaal andere achtergrond als het bij je werkstuk past. Bijvoorbeeld in de tuin, op een mooie steen, op een stuk hout…

Standpunt

Een overzicht van alle werkstukken op een regiodag geeft een mooi overzicht, maar maak ook foto’s van afzonderlijke items. Zorg dat het hele item er op staat. Een statief kan handig zijn.

Maak je foto eens van een andere invalshoek, loop er omheen, zoom in op een detail, ga op een stoel staan of zak eens door je knieën waardoor er misschien net een interessanter beeld ontstaat.

Tot slot laatste check

  1. Belichting.
  2. Scherpte.
  3. Overal ruimte om je object.

En wil je achteraf nog iets verbeteren er zijn veel gratis apps voor de smartphone of pc om foto’s te bewerken.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...