22
feb

WOLSCHILDERIJEN EN BOTANISCHE PRINTS 🗓

van tot
Gepland Agenda Exposities

Micro – Macrokosmos

De mens is vergeleken bij de kosmos zo klein als een bacterie. Maar in het menselijk lichaam lijkt voor een bacterie de mens zo groot als het heelal! Als je de vergelijking maakt tussen het kleine en het grote herken je dat je zélf een deeltje bent van de kosmos. Net zoals alle lichaamscellen deel uitmaken van je gehele organisme, ben je onlosmakelijk verbonden met het geheel.

Realiseer je dat we verbonden zijn met elkaar, de natuur en het universum en besef hoe invloedrijk wij zijn! Ik wil een ieder uitnodigen hierin verantwoordelijkheid te (h)erkennen en deze ook te nemen. De expositie in museum het Leidse Wevershuis is te verstaan als een ode aan de natuur en een oproep tot meer bewustwording en reflectie.


Werkwijze

De meeste werken zijn gemaakt van zuiver scheerwol en in een handmatig proces vervilt tot schilderijen, objecten en installaties. Er zijn vooral natuurlijke, plantaardige en milieuvriendelijke verfstoffen gebruikt. Bij sommige werken is de techniek van het botanisch printen, ook wel eco-print genoemd, toegepast. In dit proces worden kleurstoffen uit bloemen en bladeren door middel van hitte en druk in het materiaal opgenomen.

Geëxposeerde werken

Door het hele Wevershuis zijn werken van deze expositie te zien, een aantal daarvan zijn speciaal gemaakt voor het Wevershuis. Op meerdere plaatsen, zoals in de keuken en de bedstee, is er een verbinding gemaakt met het (vroegere) leven in dit oude pand, waar de eerste linnenwever al in 1561 woonde en werkte. Op zolder zijn er installaties te zien over ons verleden, het heden en de toekomst. Tijdens de expositie zijn ook sjaals, shirts en blouses te koop met natuurlijke verfstoffen en botanische print.

Op de volgende dagen is de kunstenaar zelf aanwezig:
Zaterdag 11 maart
Vrijdag 24 maart
Zondag 2 april
Zaterdag 15 april
Zondag 23 april

Voor meer informatie kijk ook alvast op:

https://heidiochsner.nl/

ochsner.insta

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...