Tijdschrift: VILT

Nummer 51 VILT
Met dit keer veel informatie over tentoonstellen en tentoonstellingen. Aandacht is er bijvoorbeeld voor de tentoonstelling Wol is Cool 2 in Roden dit voorjaar, en voor makers die hebben meegedaan aan de Rembrandt wedstrijd van het Rijksmuseum. In Almere werken ze deze zomer aan een vilt project voor buiten met als titel Blauwe Maandag. Een project waaraan iedereen kan meedoen. Er zijn 12 vragen aan kunstenares Fransje Smit. En een artikel over Lidwina Charpentier en haar fascinatie voor Ruige Heideschnuckevachten.Natuurlijk is er ook weer een viltproject om zelf te maken.

Over meedoen gesproken: natuurlijk is er aandacht voor het textielfestival in Leiden 2020. Wat zijn daar veel mogelijkheden om mee te werken of te exposeren. Als VKG gaan we een gezamenlijke presentatie maken. Een uitdagende klus, waar alle leden aan mee kunnen doen.
En als je gaat exposeren…. weet je dan hoe je je viltwerk brandafstotend kunt maken als je exposeert? Lees het artikel over brandwerend maken van vilt. En verder; vilt en poezie en de voorbereiding van Alie Oosterloo op het textielfestival Weerribben. Nieuws uit het VKG bestuur. En zeker niet te missen: nieuws van de regio’s,  van de leden, voor de leden.

tekst: Brigit Pauka-Huijbens

VILT zomer 2019

De VKG staat ook op diverse markten waar je informatie kunt krijgen over de viltvereniging en waar losse tijdschriften te koop zijn.

Tijdschriften Vilt zijn in het jaar 2019 te koop tijdens onderstaande markten:

AANLEVEREN KOPIJ:

 

      minimaal 3 MB per foto,

      inzenden via wetransfer.com

      vermeldt titel van de foto en naam fotograaf in bestandsnaam

       Inge van Oudenallen-Visser is onze nieuwe contactpersoon

Wij zijn op zoek naar:

 

-Iedereen die het leuk vindt om te helpen bij het maken van het blad.

-We hebben altijd behoefte aan correctoren, schrijvers, fotografen en mensen die het leuk vinden om mensen te interviewen.

-Tips voor interessante artikelen in het blad

Rubriek ‘Hoe en wat’ in ons tijdschrift Vilt
Klik op de foto’s voor de werkbeschrijvingen.

De afgelopen jaren heeft een fijn duo van enthousiaste VKG-vrijwilligers een prachtige informatieve rubriek verzorgd. Ellen Bergman en Jolan Dufourné hebben ons door middel van vele uitdagende en vernieuwende projecten laten kennismaken met technieken die we nog niet eerder hadden geprobeerd.
Hier een overzicht van de werkstukken die zij de afgelopen jaren voor ons hebben uitgewerkt, waarvoor onze dank.
Nu zij afscheid van ons gaan nemen zijn we op zoek naar nieuwe enthousiaste leden die deze rubriek willen gaan verzorgen.

Heb je interesse of vragen, mail naar 

kopijviltkontakt@gmail.com

1/1

Vorige nummers van het blad.

ViltKontaktGroep
de Nederlandse viltvereniging

websitebeheer

© 2016 Gerine Dubbeldam
 

Voorzitter: Marion Lappenschaar Mail Marion

Secretaris en PR: Ineke Buurman Mail Ineke

Ledenadministratie: Cathrien Zegel Mail Cathrien

Penningmeester:  Saskia Michels  Mail Penningmeester

Regio’s / Markten en Manifestaties:

Caroline Grootenboer Mail Caroline