16
sep

TX PROJECTS 🗓

van tot
Gepland Agenda Exposities

TX Projects is een kunstenaarscollectief van zes enthousiaste kunstenaars die allemaal textiel als basismateriaal gebruiken. Hun werk kenmerkt zich door een grote diversiteit aan stijlen, materialen en technieken, zoals vilt, organza, ecoprint, mixed media, borduren en lichtsculpturen.
De kunstenaars hebben elkaar leren kennen bij een Master Textile Art die zij in 2019 hebben afgrond en zijn daarna als collectief verdergegaan met als doel zichzelf voortdurend te ontwikkelen en uit te dagen. Zo geven ze elkaar iedere maand opdrachten om nieuwe kunst te maken met specifieke kenmerken en bespreken zij
elkaars werk.

Een impressie van hun werk:

TX Projects exposeert in de Regenboogkerk Hilversum vanaf 22 augustus t/m 7 oktober. Voor bezoektijden zie: https://regenboogkerkhilversum.nl/exposities/

En tussen 25 november en 5 december exposeert TX Projects op de Korte Vijverberg in Den Haag, woensdag-zondag. Voor openingstijden: kijk tegen die tijd op het Instagramaccount van TX Projects.

De kunstenaars van TX Projects zijn:

Janine Franssen: voor haar is borduren erg belangrijk. Dit kan zowel met de machine (met verschillende technieken), maar ook gewoon met de hand. In vele werken is er gebruik gemaakt van verf.
Noëlle van der Hagen: zij maakt lichtobjecten en kleurrijke, transparante kunst met organza als basismateriaal. Verwondering is het hoofdthema van haar werk.
Martine Lemmens: zij werkt ruimtelijk maar ook vaak in platte vlak. Textuur speelt een belangrijke rol in al haar werken. Vilt, waar ze vaak mee werkt, biedt haar de mogelijkheid tot meer gelaagdheid.
Mirjam van der Linden: de boventoon van haar kunst zijn art quilts. Deze art quilts bevatten veelal verschillende, al dan niet gecombineerde, technieken. De technieken die zij gebruikt zijn: portrait art, ecoprinten, zelf verven van stoffen, batik, thread art (draadschilderen). Dit kan zowel figuratief als abstract zijn.
Astrid Oosterhuis: het materiaal van haar voorkeur is vilt. Daar voegt ze andere materialen aan toe zoals
vezels, hout, kraaltjes, borduurwerk en geweven stoffen. Haar werk oogt vaak organisch en dat hangt samen met haar fascinatie voor groei, ontwikkeling en verval.
Wiea van der Zwan: haar werk bestaat uit voornamelijk katoenen stoffen, gecombineerd met synthetische
materialen, zoals chiffon, tule, voile, organza. Als het onderwerp erom vraagt, gebruikt zij ook materiaal uit de natuur. Zij werkt in het platte vlak, maar ook in 2-D en 3-D. Haar onderwerpen hebben meestal betrekking op geologie en architectuur.

Voor meer informatie over TX Projects en hun exposities kunt u contact opnemen met: txprojects2019@gmail.com 06 55 83 04 40

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...