Expositie ‘Vilt aan de Muur’ bij Stichting Padma Zeeland 27 sept - 15 jan

keetje van der koogh

 

 

Expositie ‘Vilt aan de Muur’ bij Stichting Padma Zeeland
Van 27 september tot en met 15 januari exposeren

Angeline Kriek, Anja van der Weijde en Keetje van der Koogh

met speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt viltwerk. De tentoonstelling krijgt tijdens de poëziemaand november extra verdieping door de gedichten die Wim Haazen bij diverse viltwerken heeft gemaakt.  
Alle drie brengen een ruime ervaring mee met allerlei technieken. Angeline Kriek is al zo’n 15 jaar met vilt bezig en er nog lang niet op uitgekeken. Ze heeft diverse textielopleidingen gedaan, waaronder de opleiding Textile Art in Amsterdam. Anja van der Weijde heeft jarenlange ervaring met quilten en is ook enthousiast over het vilten. Keetje van de Koogh heeft een achtergrond in het meubelmaken en heeft de viltacademie in Essen afgerond.
Hun inspiratiebronnen zijn: oude meesters, de migratie van mensen, de vervuiling van de zee en berglandschappen. Sinds 2 jaar komen ze regelmatig bij elkaar om een dag samen te vilten. De meerwaarde daarvan is een groeiend enthousiasme, focus en motivatie, onderlinge feedback, inspiratie en uitdagingen. Zij zijn mede daardoor alle drie in hun werk gegroeid. De verschillende soorten wol en het verschil in werkwijze geeft voor ieder van hen eigen resultaten.
Tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg op zondag 6 oktober, 3 november en 1 december zijn de kunstenaressen in Padma aanwezig.

Bezoekers zijn die dagen welkom tussen 13:00 tot 16:00 uur aan de Verwerijstraat 51A in Middelburg.
De tientallen werken zijn ook op werkdagen te bekijken in de gangen en de koffie- en theeruimte ‘de Zonnebloem’ in Padma. Informeer naar de actuele openingstijden via info@padma.nu  
Adres: Rijksmonument

Verwerijstraat 51A

Middelburg.

Deze voormalige school is in 1893 gebouwd in neorenaissance-stijl. Sinds 2006 faciliteert en stimuleert Stichting Padma Zeeland hier allerlei activiteiten voor persoonlijke ontwikkeling. Padma neemt deel aan de Kunst- en Cultuurroute Middelburg. Iedere drie maanden is hier een nieuwe expositie te zien. Meer informatie: www.padma.nu.

Tags: Expositie Viltexpositie

Please reload

Recente berichten
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
Please reload

ViltKontaktGroep
de Nederlandse viltvereniging

websitebeheer

© 2016 Gerine Dubbeldam
 

Voorzitter: Marion Lappenschaar Mail Marion

Secretaris en PR: Ineke Buurman Mail Ineke

Ledenadministratie: Cathrien Zegel Mail Cathrien

Penningmeester:  Saskia Michels  Mail Penningmeester

Regio’s / Markten en Manifestaties:

Caroline Grootenboer Mail Caroline