Noord-Holland / Flevoland

Regioagenda 2020:

 

datum:

thema: 

locatie:

Regiocoördinatoren:

Mathilde Pielkenrood en Willeke Paauwe

Email: noho.regiovilt@gmail.com

Facebook: Vilt Kontakt Groep Noord-Holland en Flevoland

Tentoonstelling “Vilt Veelzijdig”, Het Weefhuis, Zaandijk

Op zaterdag en zondag 23 en 24 november heeft de Vilt Kontakt Groep Noord Holland en Flevoland een expositie georganiseerd voor haar regioleden in Het Weefhuis in Zaandijk.

Het Weefhuis is een gebouw uit 1650, oorspronkelijk gebouwd als pakhuis, aan de Lagedijk 39 in Zaandijk. Het is tussen 1870 en 1875 tot woonhuis verbouwd. Nu is het een rijksmonument met in de tuin tuinbeelden uit de 18e eeuw.

Het idee ontstond een jaar geleden om eens te exposeren en een aantal leden gecheckt wat ze er van vonden. Daar werd enthousiast op gereageerd en dat gaf de doorslag om het te gaan proberen. Het was een grote gok omdat je je al een jaar van te voren de ruimte moet reserveren en je er dan ook aan vast zit.

Het brainstormen van de naam was ook nog een puntje, maar uiteindelijk werd er voor “Vilt Veelzijdig” gekozen omdat dat dat heel breed is en ook bij een eventuele herhaling te gebruiken was. Nog niet eens begonnen maar dan wel stiekem hopen op een vervolg!

Op de eerste oproep om mee te doen kwam bijna geen reactie. Het lijkt typisch een vrouwen ding om je eigen werk niet mooi genoeg te vinden voor een tentoonstelling!
Maar na wat netwerken waren er toch 17 vrouwen en één man die de uitdaging aandurfde.

Het organiseren was omdat het de eerste keer was best wel een klus, wat er was nog geen draaiboek en geen tijdlijn pad. Maar al doende hebben we veel geleerd en een start gemaakt met een draaiboek.

Sylvie Harding (etaleur Wereldwinkel) en Carine v.d Molen (deelneemster en inrichtingsexpert) hebben samen op vrijdagavond de ruimte ingericht. Het was een gok of het ging lukken want ze kende elkaar niet. Maar het was een super duo die al gauw een klik met elkaar hadden en binnen 3 uur waren de 2 etages ingericht. 

We gingen er vanuit dat als er 50 mensen kwamen kijken we al heel tevreden waren, het was toch de eerste keer! 
Maar wat wij nooit verwacht hadden, er zijn dit weekend tussen de 250 en 300 bezoekers geweest. Zowel zaterdag als zondag stonden de mensen al voor openingstijd voor de deur te wachten. Een onverwacht succes. Besloten is om iedere 2 jaar een expositie te gaan organiseren in Het Weefhuis.

 

Tekst: Willeke Paauwe

Foto: Willeke Paauwe, Marjolein Hoogendoorn

ViltKontaktGroep
de Nederlandse viltvereniging

websitebeheer

© 2016 Gerine Dubbeldam
 

Voorzitter: Marion Lappenschaar Mail Marion

Secretaris en PR: Ineke Buurman Mail Ineke

Ledenadministratie: Cathrien Zegel Mail Cathrien

Penningmeester:  Saskia Michels  Mail Penningmeester

Regio’s / Markten en Manifestaties:

Caroline Grootenboer Mail Caroline