Samenwerken met LOKK

Verschillende textielverenigingen maken met elkaar een mantel. Ook de VKG doet mee!

De LOKK 'Landelijke Organisatie Kant Kunst' lid van het STIDOC heeft een uitdaging uitgezet. Een mantel maken in samenwerking met de andere textiele verenigingen. Uiteraard een leuk initiatief waar wij als vereniging graag een bijdrage aan leveren. Wij kregen via de post het patroon opgestuurd met de kleurenstaaltjes zodat we aan de slag konden. Caroline Grootenboer heeft een oproep geplaatst wie er mee wil helpen aan dit project. Met zes leden hebben we gebrainstormd, proeven gemaakt, de onderdelen voor het echte werk gemaakt en dit in elkaar gezet. In totaal hebben wij hier drie dagen aan gewerkt met veel plezier. Leuk om elkaar te leren kennen, expertises uit te wisselen en gezellig met elkaar te vilten. Het resultaat een linker voorpand en linker mouw. 

Uiteraard zijn wij nu heel benieuwd wat de andere verenigingen gemaakt hebben en hoe de uiteindelijke mantel er uit ziet. Heel spannend!

De mantel zal voor het eerst te zien zijn met het international Lace Event georganiseerd voor leden van LOKK. Daarna zal de mantel gepresenteerd worden met de Handwerk en Quiltdagen in de Brabanthallen van 15 t/m 17 november. Aangezien het zo'n leuk idee is, gaan we samen met de andere verenigingen op deze beurs een nieuwe mantel maken. De gemaakte mantels worden gebruikt met het Leidse Textielfestival in 2020.

Kom je kijken met de Handwerk en Quiltdagen en help je mee?

 

Keetje, Marjoleine, Anke, Gerine, Olga en Nelly het was fijn om samen met jullie aan dit leuke, inspirerende project te werken! Dank jullie wel! 

Caroline Grootenboer

ViltKontaktGroep
de Nederlandse viltvereniging

websitebeheer

© 2016 Gerine Dubbeldam
 

Voorzitter: Marion Lappenschaar Mail Marion

Secretaris en PR: Ineke Buurman Mail Ineke

Ledenadministratie: Cathrien Zegel Mail Cathrien

Penningmeester:  Saskia Michels  Mail Penningmeester

Regio’s / Markten en Manifestaties:

Caroline Grootenboer Mail Caroline