15
mei

LEIDSE WEEFSELS 🗓

Gepland Agenda Exposities

Symposium van de Textielcommissie in de Lakenhal

Voor het symposium ‘Leidse weefsels’ is de plek onlosmakelijk verbonden met museum de Lakenhal en Leiden:  de geschiedenis van de Lakenhal, het gebouw waar het laken gekeurd werd en de stad ademen de textielindustrie. Het symposium ‘Leidse Weefsels’ dat in de periode van het Textiel Festival gehouden zou worden is daarom verplaatst naar donderdag 7 april 2022.

De dag wordt opgedeeld in twee delen, in de ochtend ligt de nadruk in de lezingen op geschiedenis, restauratie en conservatie in de namiddag op kunst en design. U kunt aan beide deelnemen of aan een van de twee. Download het volledige programma (pdf)

De Textielcommissie organiseert het symposium samen met Museum De Lakenhal. Leiden is al zeven eeuwen lang een textielstad. Behalve het verven van laken werden er in Leiden ook vele andere wollen en halfwollen stoffen geproduceerd. In de zeventiende eeuw kende Leiden verschillende soorten stofbenamingen voor verschillende soorten weefsels en materialen waaronder laken, saai, wol, katoen, zijde. Leiden stond bekend om het blauw en het zwartverven daarvoor werden kleurstoffen uit Zuid-Europa, Azië Noord- en Zuid-Amerika geïmporteerd. Lakenloodjes uit deze stad zijn over de hele wereld teruggevonden, de oudste dateren uit 1275.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...