19
feb

LANDELIJKE DAG VKG 🗓 🗺

ical Google outlook Agenda Landelijke Dag
Vogelplein 1, Amersfoort Map

De Landelijke Dag op 3 oktober 2020 zal niet op de gebruikelijke manier plaatsvinden. Het is te ingewikkeld om met zo’n grote groep te voldoen aan de RIVM-richtlijnen. Er wordt hard gewerkt aan een alternatief programma.

‘Kleur bekennen’

Kleuren hebben invloed op ons dagelijks leven. Een zonnige dag met een helder blauwe lucht straalt een andere sfeer uit dan een grauwe dag met motregen. Het licht is anders en bij het merendeel van de mensen heeft het ook invloed op hun stemming.
Kleuren hebben hun eigen werking:
Blauw heeft optisch een wijkende, vergrotende werking, het suggereert een ruimte te vergroten, geeft diepte.
Rood is een signaalkleur, wordt vaak gebruikt om gevaren aan te duiden en springt letterlijk naar voren.
Geel is een zonnige kleur en straalt warmte uit.

Kleur is belangrijk in ons viltwerk!

In een realistisch landschap is men meestal voorzichtig met rode wol. Die mag vele malen minder zijn dan de wijkende kleur blauw. Door juist veel rood te verwerken, kun je een vervreemdend landschap maken.
We gaan tijdens de Landelijke Dag op verschillende manieren kleuren mengen, combineren en vilten.

Blauw, rood en geel zijn verzadigde primaire basiskleuren en niet door menging te verkrijgen. Johannes Itten heeft een kleurencirkel ontwikkeld. De ene kleur volgt de andere heel logisch op. Deze kleurencirkel willen we nu eens gaan vilten. Neem primaire kleuren rood, blauw en gele wol mee die we d.m.v. kaarden gaan mengen.

Maak je liever iets praktisch? Dan kun je de Japanse knot bag vilten. Combineer kleur, dit kan op verschillende manieren, en vilt hiermee dit tasje. Maak bijvoorbeeld verschillende grijstinten door complementaire kleuren te mengen en/of te kaarden. Neem favoriete kleuren wol mee, je minst gebruikte kleuren, zwart en veel wit. Wol in lont om te kaarden, maar ook restjes voorvilt of naaldvilt.          

Met behulp van de lamellentechniek kun je de werking van verschillende kleuren ten opzichte van elkaar zichtbaar maken. Wil je hiermee gaan werken, neem dan naast wol een fles mee die als skelet kan dienen. Neem complementaire kleuren mee, favoriete kleuren en de kleuren die je nooit gebruikt.
Laat je verrassen! Deze experimenten kun je later gebruiken in je viltwerk.

Georganiseerd door de voorbereidingscommissie:

Eveline Bos, Anneke Spijker, Leny Wolfs, Inge Witvers en Angeline Kriek. Anneke heeft het dit keer voor de laatste keer gedaan, veel dank voor je inzet! Ze draagt het stokje over aan Inge Witvers.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...