17
jun

VILT BIJ KUNST IN BILT 🗓

van tot
Gepland Agenda Exposities
poster Hilde en Lilian

Het vilt voor aan de muur en de vilt-objecten maakt Lilian van ongeverfde wol van diverse schapenrassen. Het vilten is een eeuwenoud proces; wol, water, zeep en wrijving maken van wol, vilt. De stof die zo ontstaat kan dik of dun zijn en ook vezels als zijde, vlas, jute, linnen etc. voegt zij toe voor meer zeggingskracht.
Haar thema’s komen voort uit wat de mens beweegt; innerlijke roerselen die zij op een abstracte manier verwerkt. In de natuur vindt zij de structuren en vormen die passen bij wat ze wil uitdrukken. Vilt remt galmende ruimtes en zorgt voor een betere akoestiek. Het is vuilafstotend en duurzaam.
Voor meer informatie zie: www.factor-li.nl

Hilde Klomp is opgeleid als fotograaf én als beeldhouwer. Zij wil graag de ogenschijnlijk simpele dingen en emoties omzetten in beeld. De menselijke gestalte, de houding en vorm en met name de beweging zijn haar onuitputtelijke inspiratiebron. “Steeds meer realiseer ik me dat ik emoties wil omzetten in beelden. Ik wil laten zien hoe ogenschijnlijk simpele dingen mooi kunnen zijn. Die basale intense momenten raken me en ik voel de behoefte om dat uit te drukken in beeld.”
Na een workshop brons gieten kwam er meer en meer belangstelling voor haar werk. Er volgden opdrachten en zij werd uitgenodigd voor exposities in binnen- en buitenland waaronder de Biënnale van Florence. Zij won in 2009 de eerste prijs van de Leonardo Da Vinci Award voor beeldhouwers in Chianciano (Umbrië).
Op dit moment specialiseert ze zich op de kunstacademie in het vrije werk met een aantal nieuwe draadsculpturen en beelden gemaakt van gips en restmaterialen zoals papier en plastic fruitnetjes.
Voor meer informatie: www.hildeklomp.nl

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...