05
jul

GRENSVERLEGGERS – HET WILDE OOG 🗓

van tot
Gepland Agenda Exposities


Expositie Grensverleggers – Het Wilde Oog

De Katoendrukkerij in de Volmolen – Amersfoort

zaterdag 16 juli t/m zondag 9 oktober 2022

Het Wilde Oog nodigde voor hun nieuwe werk Grensverleggers zes kostuumvormgevers uit om een kostuum te maken met een Spakenburgse techniek uit visserij of klederdracht als inspiratie. De ontwerpen worden gedragen door zes theatermakers die baanbrekend werk hebben verricht in de podiumkunsten. Dit resulteerde in weer een serie verrassende foto’s. In de expositie zijn naast een aantal foto’s ook een aantal kostuums te zien, gedragen door de theatermakers. Van Aziz Bekkaoui, Mirjam Pater, Linda Eijssen en (vanaf 21 juli) Rien Bekkers.

Als eerbetoon aan grensverleggend kunstenaar Mondriaan exposeert Het Wilde Oog ‘Grensverleggers’ in het kader van het Mondriaan 150 jaar in De Katoendrukkerij in De Volmolen in Amersfoort. Deze locatie ligt op de grens van de oude en de Nieuwe Stad, maar ook op de overgang van oude en nieuwe gebruiken in ambacht, erfgoed en kunst.

Het Wilde Oog wenst het kijken in dwarsverbindingen te stimuleren: De wereld van klederdracht, die van Mondriaan en die van vernieuwende theatermakers schuiven in elkaar en over elkaar heen. Culturele rijkdom vormt het resultaat. Onder het motto ‘Kijk Wild & Denk Lenig’ hebben Hans Lemmerman en Inge van Run de afgelopen 20 jaar laten zien hoe de wereld van kunst en die van volkscultuur elkaar versterken. Sinds 2000 portretteert het duo vrouwen in klederdracht ten opzichte van werk van diverse Nederlandse en internationale kunstenaars. Dit levert verrassende, vervreemdende en geestige beelden op.

Kostuumvormgevers: Aziz Bekkaoui, Lisanne Bovée, Petra Bresser, Linda Eijssen/Sam van den Bosch, Dorien de Jonge, Mirjam Pater

Theatermakers: Gerardjan Rijnders, Hans Dagelet, Marien Jongewaard, Ko van den Bosch, Marcel Musters, Peer van den Berg

Spakenburgse Diva: Hendrikje Kuis

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...